Inredning

Panthuset_fotografering_3
Panthuset_fotografering_2

Diplomerad inredare – från idé till färdigt resultat

Jag upptäcker överallt att området för inredning, i både boende- och arbetsmiljö blir allt viktigare, då vi lever i ett mer och mer intensivt tempo. Trender, kunskap och informationsflöde i både TV och tidningar om inredning och livskvalitet har påverkat oss och inspirerat till att se över våra hem. En trend som kommit för att stanna. Värden finns i välmående, att ha en trygg oas man trivs att leva och arbeta i, men även rent ekonomiska värden som t ex inom homestaging * som är ett tydligt exempel på att inredningskunnande helt enkelt ökar priset vid en fastighetsförsäljning.

Jag erbjuder konsultation och konceptlösningar inom inredning till både företag och privatpersoner, där jag efter research och eventuella problemlösningar tar fram idéer, skisser och ”mood-boards” *. Jag kan vara ditt bollplank och ge inspiration och idéer i redan pågående inredningsprojekt, och finna lösningar om du fastnat. Det kan vara helhetslösningar för hela villor eller bara en trilskande hall som måste struktureras upp, kanske ni fastnat i en färgsättningsfundering. Vi går tillsammans igenom dina önskemål och jag tar reda på vad det är ni behöver ha hjälp med. Mycket eller lite, stort eller smått.

Jag kan även erbjuda kompletta helhetslösningar
med inredningslösningar, materialval, materialåtgång, ljussättning, tyger, gardiner, kulörer och kostnadskalkyler. Jag hjälper er att ta fram belysningsutredningar och arkitektritningar. Tillsammans med erfarna arkitekter, namnkunniga formgivare och tillgång till ett brett och djupt know-how inom inredning, planlösning och belysning, kan jag erbjuda dig hållbara och kvalitativa koncept- och arkitektlösningar med hög kreativ höjd samt erbjuda fantastiska möbel- och belysningskollektioner. Ta kontakt med mig, så berättar jag mer.


Inredningsboost / rådgivning

Vi går igenom på plats de rum eller utrymmen som behöver lite extra uppmärksamhet – som t ex ditt kontor, butik, restaurang, fikarum, konferensrum, entré, foajé, väntrum eller kanske ditt privata hem. Vad kan vi göra för att lyfta intrycket flera snäpp? Vi tittar bl a på färgsättning, belysning, förvaring, möbler, textilier och hur vi nyttjar ytorna på allra bästa sätt. Under samtalet bollar vi idéer och ni får förslag på hur ni kan skapa trivsamma och kreativa lösningar. Ni får handfasta råd på vad ni kan göra för att lösa ev upplevda problem med förvaring, akustik, logistik etc. Efter mötet har ni insikt i hur ni får funktionella arbetsytor och varumärkesbyggande miljöer. Tillägg för ev önskemål om skisser och moodboards.

Pris: kontakta mig för pris.

 

Steg 1: Inredningskonsultation – idéer, skisser och moodboards

Idéer, skisser, förslag och moodboards – som innehåller förslag på färger, material, stil och nyttiga och inspirerande funktioner och eventuella problemlösningar. Förslag på möbler, textilier och detaljer/accessoarer. Moodboarden gör att ni får en tydliga bild och riktning för att åstadkomma en bra förändring och kunna se en tydlig röd tråd i syftet med inredningen satt i sin aktuella miljö. Moodboarden blir ett nyttigt dokument för samsyn och ett praktiskt beställningsunderlag till hantverkare och leverantörer.

Pris: kontakta mig för pris.

 

Steg 2 – Inredningskonsultation – projektledning och inköp – från start till färdigt projekt

Jag erbjuder projektledning samt inköp av produkter, beställningsunderlag för specialtillverkning samt sömnad av gardiner m m. Jag är med på byggmöten och verkar operativt under restaurationen för kontroll, bollning och rådgivning hela vägen. Jag hjälper även till på plats med logistiken och har kontakten med hantverkare – snickare, målare, elektriker m fl samt för uppackning, montering och möblering. Kunden avropar det som behövs och är relevant. Vi kommer i förhand överens vad och hur mycket som förväntas och budgeterat antal timmar som behövs. Avstämning görs 1 ggr/veckan.

Pris: kontakta mig för pris.

 

Homestaging inför försäljning av nyproducerade bostadsrätter.

Homestaging = Innebär att man försöker få bostaden så attraktiv som möjligt för tänkbara köpare. Man vill ge presumtiva köpare intrycket att de går in i sitt framtida hem, inte att de går hem till någon annan. Man försöker minimera det personliga intrycket av den nuvarande ägaren, men det måste fortfarande se ut som ett bebott och trivsamt hem – inte öde och sterilt.
Moodboard = ett kollage med bilder som beskriver helhetskänslan, som ger inspiration och anger en riktning.
Kick-start lista = en uppställning med tips, råd och förslag, som gör det enkelt att komma igång på ett snabbt sätt. Det kan vara materialval, tillvägagångssätt, inköpsställen, tankesätt m m.

Foto: © Märit Jonsson Design och Tommy Andersson Photography.

OSD_restaurang_9OSDs nya restaurang invigd februari 2016.

Nya foajén på OSD Kongress//Event//Nöje. Ritad av Märit Jonsson Design.
Nya foajén på OSD Kongress//Event//Nöje i Östersund,
2011. LED-belysningen kastar mjuka, varma kvällstoner.

IMG_5647_smallPrivat hem med eget mini-SPA, marrakechklinker och badkar med lejontassar …

IMG_2221PR-byrån Trampolins gamla vackra hus mitt i centrala Östersund.

Lampan Ikaros på Gamla Teaterns receptionsdisk.Gamla Teatern i Östersund; skisser, idéer och inköp av detaljer med det lilla extra …

Krokoms Wärdshus, 2017.

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.